Pečený losos nakrájaný na plátky

Jedzte ryby, ochránite svoj mozog v starobe

Ryby patria medzi obľúbené jedlá mnoho ľudí, niektorých ľudí však ich chuť moc neočarila, čo je veľká škoda, pretože ryby obsahujú veľké množstvo živín, mastných kyselín a vitamínov, ktoré sú veľmi prospešné pre rozvoj a rast organizmu. Existuje viacero spôsobov, ako sa dá ryba pripraviť na konzumáciu, vynikajúci je napríklad pečený losos, pečený alebo vyprážaný kapor a podobne.

Ako pôsobia ryby na zdravie organizmu?

Pečený losos na nízkej teplote
Spôsoby pečenia lososa

Ako sme už v úvode tohto článku spomínali, existuje veľké množstvo živín, ktoré ryby v sebe obsahujú. Okrem toho obsahujú aj vitamín D, ktorý je vynikajúci a prospešný pre imunitu človeka, takisto obsahujú kolagén, ktorý sa síce v tele človeka tvorí samostatne, ale príjem kolagénu na vyše dobre pôsobí na rast a zdravie vlasov, nechtov, kostí a podobne. Ryby pôsobia aj na vašu šedú kôru, čím ochraňuje váš mozog pred ochorením, ktoré sa spájajú so zabúdaním. Konzumácia rýb by mala byť súčasťou jedálnička každého človeka, ak ste doteraz moc ryby nekonzumovali, pretože neviete ako na ich prípravu, prinášame vám recept ako pripraviť pečený losos. Tento recept je jednoduchý a pritom tak veľmi zdravý a chutný.

Ako pripraviť pečeného lososa?

Pred tým, než začneme so samotnou prípravou, je dôležité, aby ste si zakúpili kvalitného lososa, aby obsahoval všetky potrebné živiny, vitamíny a podobne. Iba kvalitný losos je pre vaše zdravie prospešný. Lososa si umyjeme, narežeme na pásy. Kožu, ktorá sa nachádza na jednej časti lososa nečistíme, necháme ju tam. Takto pripraveného lososa namočíme na pol hodinu do citrónovej šťavy. Pripravíme si na panvici rozpustené maslo, na panvicu položíme lososa, najprv kožou na rozpálenú panvicu. Pečieme asi tak 5 minút, pridáme rozmarín, lososa okorenime a osolíme. Lososa prelievame výpekom, lepšie sa vám spečie aj z obidvoch bokov. Keď je losos zo spodu upečený, opatrne ho otočíme a pečieme asi tri minúty, po uplynutí doby je pečený losos hotový a pripravený na servírovanie. Servírovať ho môžete buď so zeleninou, cestovinou, zemiakmi, batatmi, jednoducho s čímkoľvek s čo máte radi, tak aby ste z jedla mali čo najväčší pôžitok. Ak sa chcete dozvedieť viac receptov na pečený losos, navštívte internetové stránky https://spolukstolu.sk/